Top

Nederlands succes tijdens DO2013

Amstelveen, 7 juli 2013

Nederlands succes tijdens 2e Dutch Speedminton Open 
Tijdens de 2e Dutch Speedminton Open in Amstelveen zijn Paul Twisterling en Vincent Rooker in de categorie mannen dubbel verrassend 1e geworden door de wereldkampioen singles, Patrick Schüsseler, en zijn partner Michael von Lennep (Duitsland)  in de halve finale te verslaan  (16-11, 14-16, 16-13) en vervolgens in 2 sets (16-11, 16-8) de finale te winnen van wederom een Duits team, Jens en Niklas Feierabend. 

De 2e Dutch Speedminton Open werd afgelopen weekend gespeeld in  sportcentrum de Kegel in Amstelveen. In de singles categorieën op zaterdag waren 70 deelnemers actief en in de dubbel categorieën  20 teams. Het evenement was met 11 nationaliteiten goed bezet. De van oorsprong Duitse sport had ik in Nederland ook een sterke Duitse bezetting met 47 Duitse deelnemers.  

Dames singles
Het niveau van de 2e Dutch Speedminton Open was erg hoog op zaterdag met onder andere de aanwezigheid van de kersverse wereldkampioen bij de dames Jasmina Keber uit Slovenië. Jasmina maakte haar 1e plaats op de wereldranglijst meer dan waar door geen set te verliezen en de finale te winnen van Ellen Martins Rodrigues uit Duitsland met 16-4, 16-13.
 
Heren singles
Bij het hoofdtoernooi van de heren  was wereldkampioen Patrick Schüsseler uit Duitsland te sterk voor de concurrenten en versloeg hij ogenschijnlijk makkelijk zijn concurrenten om de finale wedstrijd tegen de als 2e geplaatste Robi Titovsek te winnen met 16-10, 16-12. De Nederlands Kampioen Marcel van der Laan moest in de kwart finale zijn meerdere erkennen in de nummer 2 van Nederland, Martin Monfils. Monfils moest helaas opgeven in de halve finale met kramp.
 
Overige categorieën
Tijdens de Dutch Speedminton Open werd er in meerdere categorieën gespeeld. In de categorie onder 14 werd Matthijs van der Laan 1e en liet hij de Duitse concurrentie achter zich. De strijd bij de jeugd onder de 18 jaar was een gevecht tussen de Duitse deelnemers en de finale was een titanstrijd die uiteindelijk in 3 sets werd gewonnen door Timo Jenne in 16-11, 20-22 en 18-16. Bij de heren 40+ ging het goud naar de als 2e geplaatste Révész Gábor uit Hongarije. In de mixed dubbel categorie ging het goud uiteindelijk naar Duitsland waar Sönke Kaatz en Ellen Martins Rodrigues in een lange 2 setter Jasmina Keber en MatjaĆŸ  Sustersic uit Slovenië achter zich lieten (16-13, 23-21).
 
De organisatie van de 2e Dutch Speedminton Open  kijkt tevreden terug op een geslaagd toernooi in Amstelveen. De deelnemers zijn zeer enthousiast over de organisatie, de locatie en de gehele setting. Dit blijkt onder andere uit het groeiende aantal deelnemers en de teams die weer terugkomen naar het toernooi. Niet alleen om te spelen. De teams nemen steeds meer vrienden, familie of nieuwe speedbadmintonners mee. 
 
Voor de toekomst zijn de ambities groot aldus Martin Monfils  namens de Nederlandse Speed Badminton Federatie en Arnoud Wildschut namens het organiserende evenementen bureau, de AWay Event Company. We zien veel potentie in de sport en de ontwikkelen en willen graag na denken over een EK of WK. Afgelopen maand werd het 2e WK in Berlijn gehouden met meer dan 500 deelnemers. Ook hoofdsponsor Speedminton Nederland wordt al veelvuldig naar de toekomst gevraagd. Derhalve zal er nog wel wat moeten veranderen en verbeteren in Nederland, maar de potentie is er zeker aldus Marcel van der Laan.
 
Meer informatie over het toernooi en de complete uitslag van het evenement is te vinden op www.toernooi.nl