Top

Persbericht Dutch Open 15 april

PERSBERICHT
  
Steenwijk, 15 april 2014
 
ISBO Speedminton Dutch Open 2014
Speed Badminton wint terrein in Nederland
  
Op 17 en 18 mei 2014 vindt de 3e ISBO Speedminton Dutch Open plaats. De ISBO Speedminton Dutch Open is onderdeel van de ISBO Speedminton World Series, een toernooicircuit van 16 toernooien, waarvan in Nederland het toernooi in Amstelveen plaatsvindt in racketcentrum de Kegel. Ondanks het internationale- en competitiekarakter staat het toernooi ook open voor beginners en deelnemers die nader kennis willen maken met deze trendy racketsport.

ISBO Speedminton Dutch Open 2014
De ISBO Speedminton Dutch Open wordt voor het 3de opeenvolgende jaar georganiseerd door de Nederlandse Speed Badminton Federatie (NSBF). De NSBF is drie jaar geleden opgericht met als doel om de Speed Badminton sport in Nederland te ontwikkelen. De ISBO Speedminton Dutch Open is een 1000 punten toernooi en maakt deel uit van de World Series. Naast het winnen van punten voor de internationale ranking is dit jaar voor het eerst een prijzenpot beschikbaar voor de winnaars.
 
Top- en recreatiesport
De ISBO Speedminton Dutch Open is het visitekaartje van de NSBF. Naast deelname op het hoogste niveau bij de dames en heren kunnen deelnemers kiezen uit in totaal 14 categorieën welke onder de ISBO ranking vallen. Daarnaast vindt de NSBF het belangrijk dat iedereen kan kennismaken met deze sport en daarom is er naast een recreatiecategorie ook de mogelijkheid om op zaterdag 17 mei en zondag 18 mei kennis te maken met de sport door het volgen van gratis korte clinics. Deelname aan de ISBO Speedminton Dutch Open is al mogelijk voor deelnemers vanaf 8 jaar. Juist voor de ontwikkeling van de sport is de NSBF op zoek naar jonge deelnemers.
 
Wereldkampioene in Amstelveen
Het toernooi vindt op 17 en 18 mei plaats in Racketcentrum de Kegel in Amstelveen. De organisatie mag zich verheugen op deelname van meerdere internationale toppers waaronder de huidige wereldkampioene en winnares van 2013, Jasmina Keber uit Slovenië. Uit verschillende landen, waaronder Frankrijk, Italië, Polen, Kroatië en Duitsland, zijn reeds inschrijvingen ontvangen voor dit Speed Badminton spektakel. Amstelveen heeft hiermee een mooi maar nog relatief onbekend internationaal toernooi binnen haar gemeentegrenzen.

Speed Badminton
Speedminton combineert elementen uit badminton, tennis en squash tot een nieuwe sport, Speed Badminton. De sport kenmerkt zich door de slogan “Anywere, Anytime”. Er wordt gespeeld met een zogeheten Speeder, een soort shuttle maar dan kleiner en zwaarder.  Hierdoor kan een grotere afstand overbrugt worden en daarnaast is de Speeder veel beter bestand tegen de wind. Het speelveld bestaat slechts uit twee speelvlakken van 5,5 meter x 5,5 meter die 12,8 meter uit elkaar liggen. Er is geen net waardoor een veld overal snel is opgezet. Een wedstrijd bestaat uit drie gewonnen sets en een set gaat tot 16 punten. Het is de bedoeling de Speeder in het vak van de tegenstander te slaan.

 
Informatie
Voor informatie over de sport Speed Badminton en voor inschrijvingen kunnen geïnteresseerden de website www.nsbf.nl raadplegen. Inschrijven voor het officiële toernooi kan tot en met 6 mei. 
 
************************************************************************
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met;
 
Nederlandse Speed Badminton Federatie
PR & Communicatie
Arnoud Wildschut – 06-18814249 – 035-8884469
info@nsbf.nl
 
Foto’s: Foto’s en afbeeldingen kunnen rechtenvrij gebruik worden.
Voor foto’s in hogere resolutie kunt ons e-mailen.