Top

Crossminton

Crossminton is de enige racketsport dat overal en altijd gespeeld kan worden.


Bij crossminton is heel weinig materiaal nodig om een wedstrijd te spelen. Het speelveld bestaat uit slechts twee vlakken van 5,5 x 5,5m en deze liggen 12,8m uit elkaar. Zonder net!! Deze speelvlakken kunnen natuurlijk overal neergelegd worden: in de hal, in het park, op het strand, op straat. De Speeders -minishuttles- waarmee gespeeld wordt, zijn kleiner en zwaarder waardoor deze sneller gaan, een grotere afstand kunnen overbruggen en waardoor crossminton ook heel goed buiten gespeeld kan worden. En met de speciale lichtgevende Speeders kan in het donker verder worden gespeeld.speedbadminton op het strand

Crossminton is een aantrekkelijk combinatie van tennis, squash en badminton. Squash-achtige rackets brengen de Speeder razendsnel op koers naar de tegenstander die op tennisafstand de Speeder™ probeert terug te slaan. De Speeder™ is kleiner en zwaarder dan de normale shuttle en kunnen een snelheid behalen tot 290km/u!

Crossminton is een erg bewegingsintensief spel. Voor, achter, links, rechts, in de hoek, door het midden, laag over de grond of hoog achterin..probeer de speeder maar terug te slaan.
speedbadminton op de tennisbaanIdealiter wordt rossminton op een tennisveld gespeeld. Echter zonder net zodat nieuwe en afwisselende speelmogelijkheden ontstaan. Maar ook zonder wedstrijdomstandigheden kan het overal gespeed worden.  Gewoon eenvoudig en snel zonder speelveld of met een easy court op het gras, strand of sneeuw.


Freestyle
Geen veld, geen regels, geen grenzen - van ontspannen op het strand tot aan adreanaline opwekkende spel in het donker. Vrij speeden - fun en action, daar waar voldoende plek is. Wind? geen probleem: gewoon een windring over de dop rollen en de Speeder™ is windstabiel tot windkracht 3-4!

speedbadminton geeft veel plezierOutdoor wedstrijden
Met een speed court wordt een tennisveld, straat, strand en park omgeturnd voor een hete wedstrijd: voor het gras en strand zijn de eays courts- eenvoudige op te zetten speedvelden, t-lines zijn bijzonder geschikt om een tennisveld in een handomdraai en twee Speed Badminton velden om te zetten. En op straat eenvoudig met krijt.

Indoor wedstrijden
Slecht weer of winter? Maakt niet uit: Crossminton kan in alle hallen gespeeld worden: tennishallen bieden ideale mogelijkheden maar ook in normale sportzalen zijn snel speed badminton velden op te zetten: de easy courts neerleggen of de t-lines en gaan. een net is niet nodig.

Anytimespeedbadminton in het donker
Speeden, terwijl ander slapen! De Night Speeder™ maakt het mogeljk. Een breeklichtje in de fluoriserende dop steken en het gras in het park is de locatie voor een bijzondere ervaring. Als vliegende fluitjes suisen de magisch verlichtte Speeder™ door de lucht - veel plezier!